hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kısa çalışma ödeneği 1170 TL maaş desteği ne zaman ödenecek?

    Kısa çalışma ödeneği 1170 TL maaş desteği ne zaman ödenecek
    expand

    Pandemi sürecinde birçok çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneği ya da yaygın tabiri ile 1170 TL maaş desteği ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından son dakika açıklaması geldi. Peki, kısa çalışma ödeneği 1170 TL maaş desteği ne zaman yatacak? İşte, son dakika açıklaması…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1170 TL maaş desteği yani kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? Merak edilen soruyla ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre maaşların ödemesi erkene alındı. İşte, 1170 TL maaş desteğinin yatacağı tarih…

    Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Haziran ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri öne çekildi, 29 Haziran Pazartesi'den itibaren hesaplara yatırılacak." dedi.

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

    Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

    Bu kapsamda işçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi ve Genel Sağlık Sigortası primleri ödenmesi hizmetleri sağlanmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow