hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) yattı mı, ne zaman yatacak? KÇÖ uzatıldı mı? Kısa Çalışma Ödeneği ödeme tarihi..

    Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) yattı mı, ne zaman yatacak KÇÖ uzatıldı mı Kısa Çalışma Ödeneği ödeme tarihi..
    expand

    Pandemi nedeniyle devlet tarafından istihdamı korumak amacıyla binlerce şirkete verilen Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile ilgili son dakika gelişmeler gündemde. Çalışanlara İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenen kısa çalışma ödeneği bu ay sonunda sona eriyor. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak? KÇÖ bitti mi, uzatıldı mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce çalışanın faydalandığı Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) haziran ayı ücreti ve süresiyle ilgili detaylar gündemde. Haziran ayı itibariyle sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili iş dünyası sürecin 2021 sonuna kadar uzatılmasını talep ederken son gelişmeler merak ediliyor.

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödemelerinin hesaplara geçeceği tarihi paylaştı. Buna göre, haziran ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri 5 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak. Ödemeler vatandaşların banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlar ödemelerini PTT üzerinden alabilecekler.

    KÇÖ BİTTİ Mİ, UZATILDI MI?

    Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021’e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Henüz uzatıldığına dair resmi açıklama yapılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow