hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödemeler başladı! Kısa çalışma ödeneği KÇÖ yattı mı, işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

    Ödemeler başladı Kısa çalışma ödeneği KÇÖ yattı mı, işsizlik maaşı ne zaman yatacak
    expand

    İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği Ocak ayı ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk ödeme tarihleri ile ilgili detayları paylaştı. Peki,  kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı yattı mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında bir süredir kısa çalışmada olan iş yerlerinde belirtilen çalışanlara aylık olarak KÇÖ ödemesi yapılıyor. Ödeme tarihleri her ay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanıyor. 

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NE ZAMAN YATACAK?

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Ocak ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini bugün yapıyoruz. 1 milyon 320 bin kişiye, 2,1 milyar TL kısa çalışma ödeneği ödemesi yapılacak.

    İŞSİZLİK MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Selçuk’un açıklamasında yer alan bilgilere işsizlik maaşı da kısa çalışma ödeneğinde olduğu gibi 5 Şubat 2021 tarihinde yatırılacak.

    İşsizlik maaşı ve KÇÖ ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatmaya başladı. Gün içerisinde destekten faydalanan kişilerin ödemelerinin tamamlanması bekleniyor.

    Ücretsiz izin maaş desteği olarak da bilinen nakdi ücret desteği ödemeleri ise 9 Şubat’ta hesaplara yatırılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow