hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, KÇÖ uzatılacak mı? Kısa çalışmada son tarih hangi gün?

    Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, KÇÖ uzatılacak mı Kısa çalışmada son tarih hangi gün
    expand

    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işletmelerde görevli kişilere her ay kısa çalıştıkları miktar kadar ödeme yapılıyor. Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında birkaç kez uzatılan KÇÖ için son tarih yaklaştı. Peki, kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, KÇÖ uzatılacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısa çalışma ödeneği kapsamında her ay belirli tarihlerde yapılan ödemelerde yeni bir uzatma kararı alınmazsa son ödemeler gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz aylarda birkaç kez uzatılan KÇÖ kapsamında devam eden işletmeler uygulamadan yararlanmıştı. İşveren başvurusu ile gerçekleşen KÇÖ sonrası işletmede bulunan çalışanlar kısa çalıştıkları kalan miktarı devletten alıyordu. Peki, bu uygulama hangi tarihte tamamlanacak?

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK, KÇÖ UZATILACAK MI?

    Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 31 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Yani haziran ayı ödemelerini ağustos ayında alacak olan çalışanlar yeni bir uzatma kararı gelmezse ağustosta son kez ödeme almış olacaklar.

    KÇÖ’nün uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili kararın ise önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Kabine toplantısında verilmesi bekleniyor. 2 aylık periyotlar halinde uzatılan KÇÖ’nün aşılama çalışmalarının artması ve kısıtlamalarda hafifletmeye gidilmesi nedeniyle uzatılmayacağı düşünülüyor. Olası uzatma kararı gelmesi durumunda bunun kısıtlamaların devam edeceği sektörleri kapsaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow