hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 ay uzatılmıştı... Kasım / Aralık kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak?

    2 ay uzatılmıştı... Kasım / Aralık kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak
    expand

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kişilere her ay kısa çalışma dönemi kadar ödeme gerçekleştiriliyor. Peki, süreç uzatılmaması durumunda kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek ve Kasım / Aralık kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce işçinin ve işverenin yararlandığı kısa çalışma ödeneği ücretleri her ay kısa çalışmada bulunan kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödemelerin gerçekleştirileceği tarihleri ücretlerin yatırılacağı tarihe kısa bir süre kala açıklıyor. Peki, ödemeler ne zamana kadar devam edecek ve bu ayın ödemeleri hangi tarihte yapılacak?

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Selçuk ödemelerin gerçekleştirileceği tarihi henüz duyurmadı, ancak ödemelerin Aralık ayının ilk haftasında belirtilen hesaplara yatması bekleniyor.

    KÇÖ NE ZAMAN BİTECEK?

    Yeni bir uzatma kararı gelmezse normal şartlar altında KÇÖ 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek. Ancak pandemi koşulları göz önüne alındığında bu sürenin uzatılabileceği tahmin ediliyor.

    Hürriyet’ten Noyan Doğan kısa çalışma ödeneği özel yazısında yeni yasa ile bu süreni 2021’nin haziran sonuna kadar uzatılabileceğini belirtmişti.

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow