hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağustos / Eylül kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? KÇÖ uzatıldı mı?

    Ağustos / Eylül kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak KÇÖ uzatıldı mı
    expand

    Kısa çalışma ödeneği süresi ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk önceki açıklamasında ödeneğin ne zaman yatacağını duyurmuştu. Peki, kısa çalışma ödeneği uzadı mı, işsizlik maaşı ve KÇÖ ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneğinden yararlanan çalışan ve işveren için beklenen açıklamayı yaptı. İşte Bakan Selçuk’un o açıklaması ve ödemelerle ilgili detaylar…

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZADI MI?

    Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “#SosyalKorumaKalkanı kapsamında 26.03.2020 tarihinde başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği mevcut faydalananlar için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay daha uzatılmıştır.” İfadelerini kullandı. Buna göre KÇÖ mevcut faydalananlar için 2 ay daha uzatılmış oldu.

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Selçuk işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağını bildirdi.

    Buna göre yine aynı şekilde ödemeler 3 Eylül’den itibaren TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara yatacak.

    Bakan Selçuk açıklamasında, "Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül'den itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." dedi ve IBAN bilgileri bulunmayanlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlattı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Selçuk, "T.C. kimlik numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 3 Eylül'de, 6-8 olanlara 4 Eylül'de ödemeler yapılacak." bilgisini verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow