hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOOP-DES hibe desteği 2021 nedir, kimler alabilir, başvuru nasıl yapılır? KOOP-DES hibe desteği 2021 ne kadar?

    KOOP-DES hibe desteği 2021 nedir, kimler alabilir, başvuru nasıl yapılır KOOP-DES hibe desteği 2021 ne kadar
    expand

    Ticaret Bakanı Pekcan, KOOP-DES kapsamında kadın kooperatiflerine verilen hibe desteğinin 2021'de devam edeceğini açıkladı. Peki, KOOP-DES hibe desteği 2021 nedir, başvurusu nasıl yapılır? KOOP-DES hibe desteği 2021 ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pek çok kişiye destek olan KOOP-DES hibe desteği ile ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan flaş açıklama geldi. Ticaret Bakanı Pekcan, KOOP-DES kapsamında kadın kooperatiflerine verilen hibe desteğinin 2021'de devam edeceğini söyledi.

    KOOP-DES hibe desteği 2021 ne kadar?

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, KOOP-DES kapsamında, kadın kooperatiflerine 150 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini açıkladı. Yazılı açıklama yapan Pekcan, hibe desteğine ilişkin başvuruların 1 Şubat’ta başlayıp 28 Şubat’ta sona ereceğini bildirdi.

    Destek Miktarı

    İlk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin sunacakları proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı;

    Mal alımlarında 200.000 Türk Lirasını,

    Hizmet alımlarında 30.000 Türk Lirasını,

    Nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 30.000 TL’yi, iki personel için toplam 60.000 TL’yi geçemeyecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KOOP-DES hibe desteği 2021 nedir, kimler alabilir?

    Desteklenecek Proje Konuları

    Program kapsamında ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, üretim ve istihdama katkısı olacak projelerine ilişkin olarak;

    Makine ve/veya ekipman ile ilgili mal alımlarına,

    Ortaklarının en az % 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına,

    Ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına,

    Projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına, destek verilecektir.

    KOOP-DES Programı ile kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedeflenmiştir. KOOP-DES kapsamında kuruluş, işleyiş ve denetimleri Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KOOP-DES BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow