hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings satıldı

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings satıldı
    expand
    KAYNAKAA

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in ana şirketi Fitch Group'ta kalan yüzde 20'lik hissesi satıldı. Yapılan açıklamada ABD'li medya devi Hearst'ın 2.8 milyar dolar ödeyerek Fitch Group'un tamamına sahip olduğu iletildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in ana şirketi Fitch Group'un kalan yüzde 20'lik hissesinin 2,8 milyar dolara satıldığı bildirildi. ABD'li medya devi Hearst tarafından yapılan açıklamada, Fitch Group'un yüzde 20'lik hissesinin satın alımı için 2,8 milyar dolar ödediği belirtildi. 

    Açıklamada, daha önce Fitch Group'ta yüzde 80 hisse payı bulunan Hearst'in böylece Fitch Group'un tamamına sahip olduğu iletildi. 

    Fitch Group'ta ilk hisse alımını 2006'da gerçekleştiren Hearst, 2015'te bu şirketteki hisse payını yüzde 80'e çıkarmıştı. 

    Umre diye Balıklıgöl'e götürdüler

    ABD'nin en büyük medya şirketlerinden biri

    Uzmanlar, dünya genelinde düşüş gösteren basın organlarının gelirlerine işaret ederek, Hearst'in bu satın alım ile finansal yayın alanına daha da odaklandığını ifade etti. Hearst'in sahip olduğu yayın organları arasında  Cosmopolitan, Elle ve Esquire adlı dergiler, San Francisco Chronicle ve the Houston Chronicle adlı gazeteler ile 31 tane yerel televizyon kanalı bulunuyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch Group'un içinde ise Fitch Ratings, Fitch Solutions ve Fitch Learning adlı kuruluşlar yer alıyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow