hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance'in kripto parasında ani düşüş

    Binancein kripto parasında ani düşüş
    expand

    Binance’in yerel BNB token’ı, para çekme işlemleri ve FTX bağlarıyla ilgili endişelerin artmasıyla Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FTX’in çöküşünden bir aydan fazla bir süre sonra , yatırımcıların kripto borsası Binance ile ilgili endişeleri azalmıyor. Kripto para borsası Binance'in yerel kripto para birimi BNB'nin değeri, son 24 saatte yüzde 6,5 ve geçen haftaya göre yüzde 15 düştü.

    İlk olarak 2017′de basılan BNB, CoinMarketCap’e göre yaklaşık 39 milyar dolarlık piyasa değeriyle Bitcoin, Ethereum, Tether ve USD Coin’in arkasında  dünyanın en değerli beşinci kripto para birimi.

    CNBC’den Becky Quick tarafından şirketin 2.1 milyar dolarlık bir talebi karşılayıp karşılayamayacağı sorulduğunda Zhao, “Finansal olarak iyi durumdayız” dedi.

    Kripto yatırımcıları, üst düzey yöneticilerin şirketlerinin finansal sağlığı hakkındaki yorumlarına şüpheyle yaklaşıyor. FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Twitter’da, yöneticilerin sonunda borsayı iflasa sürükleyen bir likidite krizinin ortasında olduğunu bilmelerine rağmen şirketinin varlıklarının iyi durumda olduğunu söyledi. Bankman-Fried bu hafta Bahamalar’da tutuklandı ve ABD’li savcılar tarafından dolandırıcılık ve kara para aklamayla suçlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow