hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düzenleyiciler FTX için harekete geçti: Sermaye açığı kapatılmazsa iflas edecek!

    Düzenleyiciler FTX için harekete geçti: Sermaye açığı kapatılmazsa iflas edecek
    expand

    ABD'de regülatörler, FTX'in müşteri fonlarını nasıl yönettiğini soruşturmaya başladı. Kripto para borsası FTX, 8 milyar dolar sermaye açığı kapatılmaz ise iflas edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuya yakın kaynaklara göre, ABD'de regülatörler kriptopara borsası FTX'in yaşanan likidite krizi karşısında hem kripto kredi aktivitelerini hem de müşteri fonlarını nasıl yönettiğini soruşturmaya başladılar.

    SEC'in, FTX'in müşteri varlıklarının ayrı tutulması ve müşterilere karşı pozisyon alınmamasına yönelik menkul kıymet yasalarına uyup uymadığını incelediğini öne süren kaynaklar, incelemenin aylar önce başladığını da iddia ettiler.

    Bloomberg News'un haberine göre de ABD'de CFTC de FTX'e yönelik soruşturma başlattı.

    ABD Adalet Bakanlığı ise FTX konusundaki sorulara yaınt vermedi.

    SBF'DEN İFLAS BAŞVURUSU

    FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, FTX yatırımcılarına yaptığı açıklamada, Şirket'e nakit konmaması halinde iflas başvurusunda bulunmak zorunda olacaklarını söyledi.

    Bloomberg News'un konu hakkında doğrudan bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre Sam Bankman-Friedman, Binance'nin FTX'i kurtarma planından çekilmesinden önce yatırımcılara yaptığı bilgilendirmede 8 milyar dolar sermaye açığı ile karşı karşıya olduklarını ve güçlü, borçları geri ödeyebilir olmak için 4 milyar dolara daha ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg'e bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, FTX'in kurtarma finansmanı için borçlanma, hisse senedi ihracı veya her ikisin bir bileşiminin uygulamaya konması için girişimlerde bulunduğu da belirtildi.

    Düzenleyiciler FTX için harekete geçti: Sermaye açığı kapatılmazsa iflas edecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow