hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto Para Terimleri Nelerdir? Kripto Para Terimleri Listesi Ve Anlamları...

    Kripto Para Terimleri Nelerdir Kripto Para Terimleri Listesi Ve Anlamları...
    expand

    Herhangi fiziksel biçimde mevcut olmayan, sanal para birimine kripto para denilmektedir. Şifreleme yöntemi ile güvence altına alınmıştır. Çifte harcama yani kripto para ile birden fazla harcama gibi işlemlerin yapılması mümkün değildir. 2008 yılında ilk kripto para ortaya çıkmıştır. Bugün ise yüzlerce kripto para ortaya çıkmıştır. Kripto paranın birimlerini merkezi bir otorite karar vermemektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para kavramı uzun yıllardır hayatımızdadır. Banka kartları ya da sanal kartlar ile yaptığımız her alışveriş aslında kripto para kullanımıdır.

     Kripto Para Temleri Nelerdir?

     Günümüzde sıklık ile kripto para terimini duymaya başladık. Aslında kripto para terminolojisinde birçok terim ve kavramlar mevcuttur. Bu terimler şu şekildedir:

    Address; dijital platformda adres terimi kullanıcının dijital para ile gönderdiği veya aldığı hedeftir. Banka hesaplarınızın IBAN numarasını adresiniz olarak düşünebilirsiniz. Bu adresler genellikle rakam ve harflerden oluşmaktadır.

    Altcoin; dijital paralara verilen genel bir isimdir. Bitcoin’e alternatif bir şekilde çıkan kripto para birimlerini ifade etmektedir.

    Arbitrage; kripto parada bu terim, farklı borsalar arasında olan fiyat farkından yararlanmayı ifade etmektedir.

    Ath; tüm zamanların en yükseği anlamına gelmektedir. Dijital para piyasasında bu terimin bilinmesi oldukça önemlidir. Kripto paranın değeri çok yüksektir ve aynı zamanda direnç noktaları gibi kavramları ile ATH değerlerinin akılda tutulması gerekmektedir. bir kripto para en yüksek seviyeye gelmeden önce birkaç direnç noktasını aşmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Block; dijital paraların birimleri onaylanmış bir şekilde olur ve ardından da bir ara getirilmiş işlemleri içeren bloklardan yararlanılmaktadır.

    Blockchain; kripto parada dijital defteri temsil etmektedir. Doğrulanmış olan işlemlerin bir dizi bloktan oluşmaktadır. Birbirine zincir halinde sürekli olarak büyümekte olan bir kayıt defteridir.

    Cryptocurrency; kripto paralar krptografiye bağlı olan bir para birimidir.

    Cryptography; bilgiyi kodlama ya da kod çözme işleminde denilmektedir. Okunulabilir olan bir bilginin okunamayacak hale dönüştürülmesine denilmektedir. Sanal paranın güvenirliğini sağlamak için kullanılır.

    DDoS Attack; kötü niyetli ya da birden fazla bilgi talebinden dolayı sisteme aşırı yüklenmek için birlikte çalışması durumunda gerçekleşmektedir.

    Exchanges; tüccarların sanal para birimleri ile işlemlerini yapabileceği pazar yerleridir.

    FOMO; kaçırma korkusu anlamına gelmektedir. Yatırımcılar belli olan bir varlığın değerinin artacağını düşünür ve satın alma işlemini gerçekleştirir. FOMO’ya katılmış olan yeni yatırımcılar değeri yüksek olan dijital parayı satın aldıklarında büyük kayıplar yaşaması mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HODL; kripto paranın fiyatı düşerken satmadan beklemektir. Geleceği düşünerek kişi kripto parayı elinde tutmasıdır. Eğer bir kripto para birimi fiyatında dalgalanmalar mevcut ise HODL yapılması önerilmektedir.

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow