hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto parada FTX'ten sonra Crypto.com'da şüpheli işlem

    Kripto parada FTXten sonra Crypto.comda şüpheli işlem
    expand

    Kripto para piyasasında en büyük borsalardan Crypto.com'da şüpheli bir işlem fark edildi. Geçen hafta FTX'in iflasının açıklanmasıyla sonlanan sürecin ardından bu kez Crypto.com'dan bir başka kripto para borsasına 400 milyon dolarlık Ethereum transferi tartışmaya neden oldu. Crypto.com işlemin yanlışlıkla gerşekleştiğini ve düzeltildiğini belirtse de piyasadaki yatırımcılar kripto para borsasının CEO'sunun sözlerine tam anlamıyla itibar etmiş değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İflas eden kripto para borsası FTX'te sorunları başlatan FTT token'ının satışının ardından bu kez Crypto.com'daki CRO token'ıyla ilgili benzer bir işlem ortalığı karıştırdı.

    İddiaya göre, 21 Ekim'de Crypto.com , Gate.io kripto borsasına yaklaşık 400 milyon dolar değerinde 320.000 Ether Coin aktardı. Ancak kripto para borsasına göre, bu sadece uzun zamandan beri düzeltilmiş bir hataydı.

    Başka bir kripto borsasına yapılan bu kadar yüksek işlemler şüphe uyandırdı. Crypto.com CEO'su Kris Marszalek bunun hemen düzeltilen bir hata olduğunu açıkladı.

    Gate.io da bu olayla ilgili açıklama yaptı ve fonların bir dizi işlemle iade edildiğini belirtti. 

    TARTIŞMA YOUTUBE'DAKİ CANLI YAYINA TAŞINDI

    Ancak, kripto para piyasasında yayın yapan kuruluşlara göre zincir üstü veriler, Gate.io'nun 285.000 ETH'yi Crypto.com'a geri verdiğini doğruluyor. Daha fazla araştırmanın, kayıp 35.000 ETH'nin kripto borsası tarafından onaylanmayan farklı bir adrese gönderildiğini gösterdiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Crypto.com, platformun CEO’su Kris Marszalek'in, işlemler hakkındaki sorulara cevap vermek için YouTube’da bir canlı yayın gerçekleştireceğini duyurdu. Bugün Türkiye saatiyle 10:00'da başlayan yayında Marszalek iddiaları bertaraf etmeye çalıştı.

    Crypto.com'un hatası yatırımcı güvenini azaltırken bu borsadan ilk kez bir transfer hatası olmuyor. Daha önce borsa yanlışlıkla Melbourne'den bir kadına kripto varlıkları göndermişti.

    CRO KRİPTO PARA BİRİMİ DÜŞÜŞ GİRDABINA KAPILDI

    Crypto.com coin adı altında başlayan kripto para birimi CRO, son 24 saatte yeniden değerinin dörtte birini kaybederek 0,06 dolar civarında işlem gördü. CRO geçen haftadan bu yana yüzde 54 düşüş yaşadı. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık piyasa değeri ile CRO, hala en değerli 30. kripto para birimi.

    FTX vakasından bu yana, FTT tokeninin fiyatı sadece birkaç gün içinde 22 dolardan 2 dolara önemli ölçüde düştü. FTT ayrıca Binance, Indodax, PINTU, Bybit ve diğerleri gibi çeşitli borsalardan da listeden çıkarıldı.

    Crypto.com dünya çapında ciro açısından ilk 10 borsa arasında yer alıyor ancak FTX ve pazar lideri Binance'den daha küçük.

    Kripto parada FTXten sonra Crypto.comda şüpheli işlem

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow