hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SEC'ten kripto para girişimine Ponzi suçlamasıyla acil müdahale

    SECten kripto para girişimine Ponzi suçlamasıyla acil müdahale
    expand

    SEC, 100 milyon dolarlık 'Ponzi benzeri' program yürüttüğü için BKCoin'e karşı acil eylemde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC), Miami merkezli kripto hedge fonu BKCoin ve kurucularından biri olan Kevin Kang'ın varlıklarını dondurmak ve bir alıcı atamak üzere bir Florida mahkemesi tarafından acil yardım verildi.

    Düzenleyicilere göre BKCoin ve Kang, 50'den fazla yatırımcıdan 100 milyon dolar topladı ve yatırımcı fonlarının bir kısmını "Ponzi benzeri ödemeler" yapmak ve kişisel kullanım için kullandı.

    SEC, BKCoin ve Kang'ın yatırımcılara paralarının kripto ticareti için kullanılacağına ve fonların ayrı yönetilen hesaplarda tutulacağına söz verdi. Bununla birlikte, Kang ve BKCoin'in müşteri parasını karıştırdığı ve diğer yatırımcılara ödeme yapmak için en az 3,6 milyon dolar kullandığı iddia ediliyor.

    SEC'in eylemi, BKCoin'in ana tüzel kişiliği BKCoin Management LLC'nin, Kang'ın BKCoin'in çok stratejili fonlarından 12 milyon doları "uygunsuz bir şekilde" nakit ve diğer varlıkları yönlendirdiği iddiasıyla bir Florida bölge mahkemesinde dava açmasından beş ay sonra geldi. Kang, daha sonra 14 Ekim'de BKCoin'den kovuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SEC, Kang'ı müşteri fonlarından en az 371.000 doları tatiller, spor etkinlikleri için biletler ve New York'taki dairesinin kirası dahil olmak üzere kişisel kullanımı için zimmete geçirmekle suçladı. SEC'e göre Kang, yatırımcılara "şişirilmiş banka hesap bakiyeleri" ile sahte belgeler vererek izlerini örtmeye çalıştı.

    Ayrıca yatırımcılara BKCoin'in SEC'in asla gerçekleşmediğini söylediği "en iyi dört denetçi" tarafından denetlendiğini söylediği iddia edildi.

    SEC, hem BKCoin hem de Kang'a karşı kalıcı ihtiyati tedbir kararlarının yanı sıra tasfiye, önyargı faizi ve hukuki ceza istiyor. SEC ayrıca, BKCoin'in yatırımcı fonlarından 12 milyon dolar aldığı iddia edilen Bison Digital LLC'den tasfiye talebinde bulunuyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow