hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarafınızı seçin! Bitcoin için 2023'te kartlarda yüzde 1.400′lük bir ralli veya yüzde 70′lik bir düşüş var

    Tarafınızı seçin Bitcoin için 2023te kartlarda yüzde 1.400′lük bir ralli veya yüzde 70′lik bir düşüş var
    expand

    Bitcoin, bir dizi yüksek profilli şirket başarısızlığı ve kasvetli bir makroekonomik iklim nedeniyle 2022′de yüzde 60′ın üzerinde düştü. Ekonomistler, yeni yılda lider kripto para birimi için yüzde 70 düşüşten yüzde 1400'lük sıçramaya kadar farklı öngörülerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 kripto için zor bir yıldı. 1,3 trilyon dolardan fazla piyasa değerinden silindi. Ve dünyanın en büyük dijital madeni parası olan bitcoin, fiyatının yüzde 60′tan fazla düştüğünü gördü.

    CNBC, 2023′te Bitcoin için en cesur fiyat çağrılarından bazılarını özetledi.

    TİM DRAPER: 250.000 DOLAR

    Bitcoin boğası Tim Draper, tokenin yıl sonuna kadar 250.000 dolar değerinde olacağını tahmin ederek 2022′nin bitcoin ile ilgili en iyimser çağrılarından birini yaptı.

    Milyarder girişim kapitalisti Kasım ayında, bu tahminin zaman çizelgesini 2023′ün ortalarına kadar uzattığını söyledi. FTX’in çöküşünden sonra bile, koinin çeyrek milyon dönüm noktasına ulaşacağına inanıyor.

    Draper e-posta yoluyla CNBC’ye “Benim varsayımım, perakende harcamaların %80′ini kadınlar kontrol ettiğinden ve şu anda 7 bitcoin cüzdanından yalnızca 1′i kadınlar tarafından tutulduğu için baraj yıkılmak üzere” dedi.

    Bitcoin’in bu seviyede işlem görmesi için yüzde 1.400 toparlanması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARK MOBİUS: 10.000 DOLAR

    Kıdemli yatırımcı Mark Mobius, fiyat araması açısından nispeten başarılı bir 2022 geçirdi. Mobius, Mayıs ayında, Bitcoin 28.000 doların üzerinde işlem görürken 20.000 dolara düşeceğini tahmin etmişti.

    2023′teki 10.000 dolarlık fiyat görüşmesini sürdürdüğünü söyleyen Mobius, Daha yüksek faiz oranlarıyla, Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini tutmanın veya satın almanın cazibesi daha az çekici hale geliyor çünkü sadece madeni parayı tutmak faiz getirmez” dedi.

    CAROL ALEXANDER: 50.000 DOLAR

    Sussex Üniversitesi’nde finans profesörü olan Carol Alexander da, Bitcoin’in 2022′de 10.000 dolara düşeceği tahmininde çok da uzak değildi.

    Alexander, şimdi, kripto para biriminin kazanç için ayarlanabileceğini düşünüyor.

    Alexander, katalizörün FTX serpintisinin devrilmesinden daha fazla domino taşı olacağını söyledi. Analist, bu olursa, Bitcoin fiyatının ilk çeyrekte 30.000 doları ve ardından üçüncü veya dördüncü çeyrekte 50.000 doları aşmasını bekliyor.

    Alexander, CNBC’ye verdiği demeçte, “2023′te bir balon değil, yönetilen bir boğa piyasası olacak bu nedenle fiyatın daha önce olduğu gibi aşırı yükseldiğini görmeyeceğiz” dedi.

    STANDARD CHARTERED: 5.000 DOLAR

    Standard Chartered, 5 Aralık tarihli bir araştırma notunda, Bitcoin’in 5.000 dolara kadar düşebileceğini söyledi . Bankanın piyasalar tarafından “düşük fiyatlandırılan” “sürprizler” listesinden biri olan tahmin, cari fiyatlardan yüzde 70′lik bir düşüşü temsil edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankanın küresel araştırma başkanı Eric Robertsen, Standard Chartered’ın kabus 2023 senaryosunda “verimler teknoloji hisseleriyle birlikte düşüyor. Bitcoin satışları yavaşlarken, zarar verildi. Gittikçe daha fazla kripto şirketi ve borsa yetersiz likidite ile karşılaşıyor, bu da daha fazla iflasa ve dijital varlıklara yatırımcı güveninde bir çöküşe yol açıyor” ” ifadelerinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow