hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin düşüyor mu, neden düşüyor? Kripto paralarda sert düşüş! Bitcoin fiyatı 14 Mayıs...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son dönemde düşüş grafiği sergileyen Bitcoin'in anlık fiyatı merak ediliyor. Kripto para dünyasının en büyüğü olan Bitcoin fiyatlarında 8 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti. 8 yıl aradan sonra ilk kez 5 hafta üst üste değer kaybı yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin 30 bin doların altına sarktı ve 10 ayın dip seviyesini gördü. Beklentileri aşan ABD enflasyon verisiyle Bitcoin 26.000 doların altına geriledi. Peki, Bitcoin neden düşüyor? İşte 14 Mayıs Bitcoin son fiyatıyla ilgili detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto paralar ve en büyüğü olan Bitcoin mayıs ayına kötü bir başlangıç yaptı. Bitcoin’de düşüş hız kesmeden devam ediyor. Kriz patlak vermeden önce Bitcoin 32.000 doları zorlarken dün 27.000 doların altını gördü. Bugün tekrar 29.000 dolara yükseldi. Ancak altcoinlerde düşüşler daha sert oldu. LUNA ile hiçbir ilişkisi olmayan kripto paralarda bile haftalık yüzde 30-40 düşüşler kaydedildi. 

    BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

    Son günlerde sabit coin TerraUSD(UST) çalkantısına sahne olan kripto para piyasasına bir darbe de ABD enflasyon verisinden geldi. UST ve LUNA krizi üzerine ABD'de enflasyon beklentileri aşınca kripto para piyasası adeta çöktü. Kripto paralardaki düşüşün ana sebebi olarak ABD Merkez Bankası’nın almış olduğu Faiz artırım aksiyonu başrol oynuyor. 

    ANLIK BİTCOİN FİYATI 14 MAYIS 2022

    Bitcoin 14 Mayıs bugün anlık olarak 29 bin 260 dolar seviyelerinde geri çekilmeye devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow