hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban vekalet ücretleri 2023... Diyanet kurban vekaleti ne kadar, kaç TL?

    Kurban vekalet ücretleri 2023... Diyanet kurban vekaleti ne kadar, kaç TL
    expand

    Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet 2023 vekalet yoluyla kurbanlık fiyatlarını açıklamasının ardından gündeme geldi. Kurban vekâleti, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilecek. Kurban vekaleti, kesim esnasında hayvanın yanında bulunan bireylerce sözlü olarak da verilebiliyor. Peki, Diyanet kurban vekaleti ne kadar, kaç TL? İşte kurban vekalet ücretleri 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 Kurban Bayramı'na kısa süre kala vekaletle kurban kesim bedeli merak edilmeye başlandı. Bu sene haziran ayında idrak edilecek olan bayramda, bireylerin, kesme yetisine sahip olan birisine bu hakkı tanımasına adına vereceği vekâlet ücreti yurt içi ve yurt dışı olarak ayrı ayrı belirlendi. Kurban kesme ibadetini yapmak isteyen pek çok Müslüman Diyanet'in belirlediği ücrete göre kurban vekaletini verecek.

    DİYANET KURBAN VEKALETİ NE KADAR, KAÇ TL?

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamasına göre Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak açıklandı.

    Sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Erbaş, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Kurban vekalet ücretleri 2023... Diyanet kurban vekaleti ne kadar, kaç TLKURBAN BAYRAMI 2023 NE ZAMAN?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023'te Kurban Bayramı'nın 1. günü 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 27 Haziran günü arife günü ile başlayan Kurban Bayramı 1 Temmuz günü son bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow