hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küresel piyasalar yoğun haber ve veri akışına odaklandı

    Küresel piyasalar yoğun haber ve veri akışına odaklandı
    expand
    KAYNAKAA

    Küresel piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyir izlemesi sonrasında bugün yoğun veri ve haber akışına odaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin devam etmesine karşın pay piyasalarında sınırlı da olsa yükselişler görülürken, dolar endeksi analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 94,20 seviyesinin hemen üzerindeki yatay seyrini sürdürdü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,07, S&P 500 endeksi ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,10 değer kazandı. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın devam eden Asya gezisinden gelebilecek Kuzey Kore ile ilgili açıklamalarının takip edileceğini belirterek, vergi reformu ile ilgili gelişmelerin de yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

    Avrupa tarafında, Almanya, İngiltere ve İspanya'daki siyasi gelişmeler piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, bugün Avrupa Merkez Bankasının (ECB) düzenlediği konferansta başta ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen ve ECB Başkanı Mario Draghi olmak üzere konuşma yapacak merkez bankaları başkanlarının açıklamaları takip edilecek. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,40, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,73, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,24 değer kaybetti.

    Bugün Çin'de açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentilere yakın yıllık yüzde 6,2 artması ve perakende satışlar verisinin tahminlerin altında kalmasının ardından Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 0,2 değer kaybederken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3 yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içinde, dün haftaya alış ağırlıklı başlayan piyasalar, beklentilerin üzerinde gelen cari işlemler açığı verisi sonrasında negatife döndü. Dolar/TL yüzde 0,2 artışla 3,8688'e çıkarken, BIST 100 endeksi, yüzde 0,08'lik sınırlı düşüşle 108.860 puana geriledi. Analistler, bugün hareketlenen veri trafiğinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğine değinerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 108.700 ve 107.000 seviyelerinin önemli destek, 110.000 puanın direnç konumuna geldiğini dile getirdi.

    Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

    10.00 Almanya, 3. çeyrek GSYH

    10.00 Almanya, ekim ayı TÜFE

    12.30 İngiltere, ekim ayı TÜFE

    13.00 Avro Bölgesi, eylül ayı sanayi üretimi

    13.00 Almanya, kasım ayı ZEW endeksleri

    13.00 Avro Bölgesi, 3. çeyrek GSYH

    16.30 ABD, ekim ayı ÜFE

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow