hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK borçları silinecek mi? KYK borcu yapılandırması nasıl olacak?

    KYK borçları silinecek mi KYK borcu yapılandırması nasıl olacak
    expand

    KYK borçları ile ilgili ödeme zorluğu yaşayan binlerce mezun gelen açıklamalar sonrasında büyük sevinç yaşadı. Geçtiğimiz günlerde kendisine sorulan bir soru üzerine çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “öğrencilerimizin lehine olacak” ifadesini kullanmıştı. Peki, KYK borçları silinecek mi, yoksa var olan borçlara bir yapılandırma mı yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK borçları ile ilgili gelecek yeni açıklamalar binlerce borç yükümlüsü tarafından merakla bekleniyor. Kısa süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. İşte o açıklamalar…

    BAKAN ALBAYRAK: ÇALIŞMA YAPIYORUZ

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında “KYK borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

    Bakan Albayrak, çalışmanın borçları erteleme ya da taksitlendirme olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖĞRENCİLERİMİZİN LEHİNE OLACAK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde... Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." Dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

    Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından konuya ilişkin detayların paylaşılması beklenirken borçların tamamen silinmesi şimdilik düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Ancak öğrencilere ödeme kolaylığı saplayabilmek adına borçların yapılandırılması, faizlerin silinmesi ve vadenin uzatılarak taksitlerin düşürülmesi ön plana çıkan görüşler arasında yer alıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow