hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? (2019 kredi ve burs başvuruları)

    KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak (2019 kredi ve burs başvuruları)
    expand

    Burs başvuruları KYK tarafından alındıktan sonra yapılacak değerlendirme sonrasında kurumdan eğitim desteği alacak öğrenciler belirlenmiş olacak. Dileyen öğrenciler burs çıkmaması durumunda kredi seçeneğinden de yararlanabilecek. Peki, KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak, işlemler nereden yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs başvurusu için geri sayım önümüzdeki günlerde sona erecek. Binlerce öğrencinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden eğitim desteği alabilmek için yapacağı başvurular belirli kriterlere göre değerlendirilecek. Öncelikler sonrasında KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler açıklanacak.

    Burs çıkmaması halinde kredi seçeneğini de işaretlemiş olan öğrenciler geri ödemeli aylık ücret alabilecekler. Kredinin geri ödemeleri ise üniversite tamamlandıktan 2 yıl sonra başlayacak. İşte KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili tüm detaylar…

    Dikey geçiş hakkını kullanan öğrencilerin de yeni yerlerine yerleşmesiyle birlikte KYK burs başvurularının önünde bir engel kalmayacak.

    Dolayısıyla 7 Ekim’de tamamlanan DGS başvurularının sonuçlarının 2 hafta içerisinde duyurulacağı düşünülürse en geç Ekim sonunda KYK burs başvurularının başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

    BURS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın e-devlet’e entegre edilen hizmetleri arasında yer alan başvuru işlemlerinin yine e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BURS VE KREDİ ÜCRETİ AYLIK NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow