hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs sonuçları 2019… KYK sonuçları ne zaman açıklanacak?

    KYK burs sonuçları 2019… KYK sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Binlerce öğrencinin gelecek açıklamayı merakla beklediği KYK sonuçları için geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz günlerde KYK’nın resmi internet adresinin yavaşlamasının ardından “KYK sonuçları açıklandı” iddiaları ortaya atılmış ancak sürecin devam ettiği bilgisi paylaşılmıştı. Peki, KYK 2019 burs sonuçları ne zaman ve nerede açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “KYK burs sonuçları açıklandı” iddialarının ardından resmi bir açıklama yapan kurum değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirterek sonuçların nerede açıklanacağı bilgisini paylaştı. KYK’nın yaptığı açıklama şöyle;  15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam ediyor. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

    KYK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    2020 eğitim öğretim yılı için belirlenen burs miktarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylıklara 50 TL’lik bir artışın yapıldığını duyurmuştu. Buna göre burs ücretleri 2020 yılından itibaren aylık 550 TL olacak.

    Öte yandan KYK sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili kurumdan resmi bir tarih duyurusu gelmese de sonuçların Kasım ayı içerisinde erişime açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    İLK BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

    Kasım ayı içerisinde burs ve kredi sonuçlarının açıklanması durumunda ilk bursların aralık ayında ödenmesi öngörülüyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow