hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? (KYK kredi ve burs sonucu)

    KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak (KYK kredi ve burs sonucu)
    expand

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları açıklaması ile önümüzdeki günlerde adaylara beklenen sonucu duyuracak. KYK sonuçları ile öğrenciler kendilerine kredi ve burs seçeneğinden hangisinin çıktığını öğrenebilecekler. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçlar adaylara hangi tarihte duyurulacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK 2019 burs sonuçları yeni eğitim öğretim dönemi içerisinde burs alacak öğrencileri ortaya çıkaracak. Binlerce üniversite öğrencisinin heyecanla beklediği sonuçlar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak.

    KYK BURS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de sonuçların Ekim sonunda ya da en geç Kasım ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların Ekim ayına yetişmesi durumunda öğrenciler Kasım ayında ilk aylıklarını alabilecekler. Ancak sonuçlar Kasım ayına kalırsa başvuruda bulunan öğrencilerin ilk aylıklarını Aralık ayında alması bekleniyor.

    KYK sonuçları ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmeleri KYK’nın ya da GSB’nin resmi internet adreslerinde bulunan ‘duyurular’ sayfası üzerinden takip edilebilir.

    2020 BURS ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

    2020 burs ve kredi ücreti ile ilgili yapılacak değerlendirme sonrasında yeni ücretler de duyurulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aylık burs ve kredi ücretlerine artış yapılacağının müjdesini vermişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow