hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs sonuçları ne zaman açıklanıyor? Burslar aylık ne kadar olacak?

    KYK burs sonuçları ne zaman açıklanıyor Burslar aylık ne kadar olacak
    expand

    KYK sonuçları için geri sayım sürerken zam miktarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Öğrencilerin 2020 yılında alacakları aylık tutara 50 TL’lik bir artış yapıldı. Peki, KYK ücreti ne kadar oldu, burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs başvuru sonuçları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden burs alacak öğrenciler ortaya çıkacak. Zam müjdesini geçtiğimiz günlerde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez 2020 aylıkları için tespit edilen tutarı paylaştı. Erdoğan, yaptığı açıklamada bu yılki burs ücretini 550 TL olarak duyurdu.

    KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden eğitim desteği alacak öğrencilerin belli olacağı sonuçların kasım ayı içerisinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra bazı öğrenciler burs alacak dileyen öğrenciler ise geri ödemeli eğitim kredisi seçeneğinden faydalanabilecekler.

    Sonuçların ise GSB’nin ya da KYK’nın internet adresi içerisinde yer alması bekleniyor. KYK sonuçları ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmeleri KYK’nın ya da GSB’nin resmi internet adreslerinde bulunan ‘duyurular’ sayfası üzerinden takip edilebilir.

    İLK BURSLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

    Sonuçların kasım ayı içerisinde açıklanacağı düşünülürse adaylar ilk ödemelerini aralık ayı içerisinde alacaklar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow