hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK sonuçları ne zaman açıklanacak, ilk burslar hangi tarihte yatacak?

    KYK sonuçları ne zaman açıklanacak, ilk burslar hangi tarihte yatacak
    expand

    KYK burs başvuru sonuçları için süre oldukça azaldı. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi içerisinde burs alacak öğrencilerin belli olacağı sonuçlar için gözler KYK’ya çevrildi. Peki, KYK sonuçları hangi tarihte açıklanacak ve ilk burslar ne zaman ödenecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK 2020 sonuçları için kritik sürece girildi. Geçtiğimiz dönemlerdeki veriler göz önüne alındığında KYS burs başvuru sonuçları için oldukça kısa bir süre kaldı. Peki, sonuçlar hangi tarihte duyurulacak, adaylar ne zaman ve ne kadar ödeme alacaklar?

    KYK SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden eğitim desteği alacak öğrencilerin belli olacağı sonuçların kasım ayı içerisinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra bazı öğrenciler burs alacak dileyen öğrenciler ise geri ödemeli eğitim kredisi seçeneğinden faydalanabilecekler.

    Sonuçların ise GSB’nin ya da KYK’nın internet adresi içerisinde yer alması bekleniyor. KYK sonuçları ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmeleri KYK’nın ya da GSB’nin resmi internet adreslerinde bulunan ‘duyurular’ sayfası üzerinden takip edilebilir.

    İLK BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

    Sonuçların kasım ayı içerisinde açıklanacağı düşünülürse adaylar ilk ödemelerini aralık ayı içerisinde alacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

    2020 burs ve kredi ücreti ile ilgili yapılacak değerlendirme sonrasında yeni ücretler de duyurulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aylık burs ve kredi ücretlerine artış yapılacağının müjdesini vermişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow