hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK sonuçları ne zaman açıklanacak? (KYK burs ve kredi başvuru sonucu)

    KYK sonuçları ne zaman açıklanacak (KYK burs ve kredi başvuru sonucu)
    expand

    KYK burs başvuru sonuçları GSB’ye bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak. Geçtiğimiz günlerde başvurularını tamamlayan adaylar yapılacak olan değerlendirme sonrasında burs ya da kredi almaya hak kazanacaklar. Peki, KYK sonuçları ne zaman açıklanacak, öğrenciler burs sonuçlarını hangi tarihte öğrenecekler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burs sonuçları için geri sayım bir süredir devam ederken gözler KYK’dan gelecek açıklamaya çevrildi. E-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayan öğrenciler öncelik durumlarına göre sıralanacak. Sıralama sonucunda bazı öğrenciler burs almaya hak kazanacak bazı öğrenciler de diledikleri takdirde eğitim kredisi alabilecekler.

    Öte yandan 2020 burs ve kredi ücreti ile ilgili yapılacak değerlendirme sonrasında yeni ücretler de duyurulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aylık burs ve kredi ücretlerine artış yapılacağının müjdesini vermişti.

    KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de sonuçların Ekim sonunda ya da en geç Kasım ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların Ekim ayına yetişmesi durumunda öğrenciler Kasım ayında ilk aylıklarını alabilecekler. Ancak sonuçlar Kasım ayına kalırsa başvuruda bulunan öğrencilerin ilk aylıklarını Aralık ayında alması bekleniyor.

    KYK sonuçları ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmeleri KYK’nın ya da GSB’nin resmi internet adreslerinde bulunan ‘duyurular’ sayfası üzerinden takip edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow