hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 KYK burs sonuçları için gözler GSB'de! 2020 KYK bursu ne kadar?

    2019 KYK burs sonuçları için gözler GSBde 2020 KYK bursu ne kadar
    expand

    "KYK sonuçları" açıklaması için GSB'ye bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden gelecek açıklamayı bekleyen öğrenciler süreci yakından takip etmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde sonuçların açıklandığına dair iddiaların gündeme gelmesinin ardından KYK ‘burs başvurusu sonuçları değerlendirmesi sürüyor’ açıklamasında bulunmuştu. Peki, KYK sonuçları ne zaman açıklanacak, 2019 – 2020 eğitim öğretim döneminde burs alacak öğrencilere ne kadar ödeme yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs sonuçları 2019 yılında gerçekleştirilen başvurular sonrasında yapılan değerlendirmeler göz önüne alınarak hangi öğrencilerin kurumdan eğitim desteği alacağını gösterecek. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün belirli kriterleri gözeterek yapacağı değerlendirme sonrasında öncelik sırasına göre burs alacak öğrenciler kesinleşecek.

    KYK SONUÇLARI İÇİN BEKLENEN TARİH GELDİ

    Geçtiğimiz yıl 13 Kasım’da sonuçların duyurulmasının ardından adaylar aynı tarihte kurumun resmi internet adresine yöneldi. Ancak KYK’dan burs başvuru sonuçları ile ilgili yeni bir açıklama gelmedi.

    KYK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Kurumdan henüz resmi bir açıklama gelmese de sonuçların Kasım ayı içerisinde erişime açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Adaylar sonuçlar açıklandığında ‘sonuc.kyk’ adresinden sorgulama yapabilecekler.

    KYK SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    KYK BURSU NE KADAR OLACAK?

    Her yıl belirli oranda zam yapılan burslara 2020 yılında yapılacak olan zam miktarı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu yeni ücret kapsamında 2019 yılında 500 TL olan KYK bursu 2020 yılında 550 TL olarak ödenecek. Öğrenciler belirli kriterleri yerine getirdikleri takdirde 4 yıl boyunca bu bursları geri ödemesiz olarak almaya devam edecekler. Değerlendirme sonrasında kendisine burs çıkmayan öğrenciler de dilerseler geri ödemeli eğitim kredisi kullanabilecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow