hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK taahhütname onaylama nasıl yapılır, ilk KYK bursu ne zaman yatacak?

    KYK taahhütname onaylama nasıl yapılır, ilk KYK bursu ne zaman yatacak
    expand

    KYK burs sonuçları 2019-2020 eğitim öğretim döneminde burs ve kredi alacak öğrencileri gösterdi. 2020 KYK bursu ücreti geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Peki, burs ve kredilerde kritik öneme sahip olan KYK taahhütname onayı nasıl yapılır, öğrencilere ilk KYK bursu ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK taahhütname onayı burs sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin gündeminde yer alan ilk konu oldu. e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen onay sonrası adaylar ilk burs ve kredi ücretlerinin yatacağı tarihi bekleyecek.

    TAAHHÜTNAME ONAYI E-DEVLET’TEN NASIL YAPILIR?

    Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor.

    TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ...

    18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN VELİ ONAYI

    Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne ya da babalarının e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını yapabilecek.

    15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

    KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

    Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

    2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

    Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow