hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lions Entertainment Türkiye toplantısı yapıldı

    Lions Entertainment Türkiye toplantısı yapıldı
    expand

    17-24 Haziran tarihleri arasında 64.'sü düzenlenecek olan Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin eğlence ayağının Türkiye toplantısı gerçekleştirildi. İş, reklam ve pazarlama dünyasını bir araya getiren etkinlikte gazeteci- akademisyen Fatoş Karahasan’ın moderatörlüğünde farklı alanlardan yetenekleri ve markaları buluşturan projeler anlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıya Cannes Lions Türkiye Temsilcisi Vicky Habif, Doğan TV Holding Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Tankut Karahan, Lions Entertainment Festival Direktörü Louise Benson gibi önemli isimler katıldı.

    Festivalde yalnızca reklam ve pazarlama dünyası değil “eğlence” dünyasının da yaratıcı kimlikleri yer alacak. Geçen yıldan itibaren bünyesine Lions Entertainment’ı ekleyen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde yeteneklerle markaların işbirliklerinin, reklamcılık ve eğlence sektörüne katkıları da örneklerle anlatılacak. 17 yıldır Türkiye temsilciliğini Vicky Habif’in yürüttüğü Türkiye Cannes Lions’un “entertainment- eğlence” ayağının Türkiye toplantısı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Cannes Lions’un Türkiye Resmi Temsilcisi Hürriyet ile PwC Türkiye stratejik ortaklığında, ATÜ Duty-Free, Infront Türkiye’nin sponsorluğunda, Akmerkez'in ev sahipliği yaptığı toplantıya Lions Entertainment Festival Direktörü Louise Benson da katıldı. Benson eğlence sektörüyle ilgili şunları söyledi: "Dünya hızla değişiyor. Reklamcılar stres altındalar çünkü insanlar TV’de reklamları geçebiliyorlar, reklam engelleyici yazılımlar var. Tüm bunlar eğlence sektörü üzerinde bir baskı yaratıyor. Artık reklamcılığın evrim geçirmesi gerekiyor çünkü insanların çok fazla seçeneği var. Eğlence sektörü altın çağını geçiriyor. İnsanlar artık duşta bile müzik dinleyebiliyorlar yani sınırsız platformda istediğiniz içerikle etkileşim halinde olabiliyorsunuz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güçlü içerik güçlü ekosistem

    Doğan TV Holding Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Tankut Karahan konuşmasında içeriğin önemini vurguladı: "Ekosistem kurmaya çalışırken içeriğin ne kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Dizilerin içerisine markalı içerik yerleştirme 4 yöntemle gerçekleştiriliyor. Bunları kullanan bir çok popüler proje bulunuyor." 

    Cannes Lions Türkiye Temsilcisi Vicky Habif, dünyanın en büyük yaratıcılık platformu Cannes Lions’un 2016’da eğlence sektörünün sunduğu fırsatları görünür kılmak için özel bir festival programı yarattığını belirterek şöyle konuştu: “Lions Entertainment Festivali, iş dünyasını, eğlence dünyasıyla buluşturarak, markaların popular kültürler işbirliği yapmasını sağlayacak bir zemin hazırlıyor. Cannes Lions’ın Türkiye medya temsilcisi Hürriyet olarak, ülkemizde yapılan işleri değerlendirmek amacıyla bir buluşma düzenledik. Lions Entertainment, Lions Health ve Eurobest’in Başkanı Louise Benson’un da katıldığı toplantıda, ülkemizin önde gelen markalarının çalışmalarını izledik. 3 saat süren bir program yaptık. 14 konuşmacıdan, Türkiye’nin en başarılı ‘markalı içerik’ çalışmalarını dinledik, geleceğin trendleri hakkında bilgi aldık. Günü özetlemem gerekirse, biz Türkiye’de dünyanın gerisinde değiliz. Tam aksine, pazarlama, medya ve eğlence sektörümüz yetenekli insanlarla dolu. Sinema, spor, müzik, oyun ve televizyon dizlerinin yıldızları, markaların yöneticileriyle birlikte, özgün içerikler üretiyorlar. Türk reklam dünyası olarak, dünyanın en büyük yaratıcılık buluşması Cannes Lions’da her yıl başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Tüm konuşmacılarımızın vurguladığı gibi kendimize güvenmemiz, dünyayı izlemekten ve yarışmaktan vazgeçmememiz gerekiyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cannes Lions'ta Türkiye'den iki konuşmacı olacak

    17-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Türkiye'den bu yıl iki konuşmacı olacak. Doğan TV Holding CCO'su Tankut Karahan ve Global Agency CEO'su İzzet Pinto Lions Entertainment'ta konuşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow