hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lufthansa Group, Tahran seferlerini durdurdu

    Lufthansa Group, Tahran seferlerini durdurdu
    expand
    KAYNAKAA

    Alman hava yolu şirketi, "hava sahasındaki belirsiz güvenlik" nedeniyle gidiş-dönüş uçuşlarını 20 Ocak'a kadar iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman hava yolu firması Lufthansa Group, İran'ın başkenti Tahran’a çift yönlü planlanan bütün uçuşların 20 Ocak’a kadar iptal edildiğini duyurdu.

    Şirketten yapılan açıklamada, Tahran Havalimanı’nın çevresindeki hava sahasının belirsiz güvenlik durumu nedeniyle Lufthansa Group’a bağlı hava yolu şirketlerinin, 20 Ocak'a kadar tedbir amaçlı Tahran'a gidiş-dönüş uçuşlarının iptal edildiği bildirildi.

    Lufthansa, dün gece yaptığı açıklamada, LH600 sefer sayılı yolcu uçağının Tahran’a seyir halindeyken alınan kararla Frankfurt'a geri
    döndürüldüğünü ve bu güzergaha bugün planlanan uçuşun da yapılmayacağını duyurmuştu.

    Açıklamada, şirketin, sahadaki durumla ilgili olarak otoritelerle değerlendirmelere devam ettiği vurgulanarak, ayrıntılı bilgilerin elde edildikten sonra gelecek
    günlerde planlanan uçuşların yapılıp yapılmayacağına da karar verileceği ifade edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı 8 Ocak'ta İran'ın, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü balistik füzelerle vurmasından saatler sonra düşmüş, uçaktaki 176 yolcudan ise kurtulan olmamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow