hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur maaşları ve emekli maaşları (SSK-Bağ-Kur) 2021: Emekli, memur maaşı zammı ne kadar, zam oranı kaç?

    Memur maaşları ve emekli maaşları (SSK-Bağ-Kur) 2021: Emekli, memur maaşı zammı ne kadar, zam oranı kaç
    expand

    Milyonlarca vatandaşın gözü dün açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Haziran ayı enflasyon oranlarının dün saat 10.00’da açıklanmasıyla birlikte memur maaşları ve emekli maaşları da belli oldu. TÜFE'de 2021 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.89’lik artış yaşanmıştı. Peki, ilk 6 aylık verilere göre enflasyon rakamları kaç oldu? Emekli memur maaşı zammı ne kadar? İşte Memur maaşları ve emekli maaşlarıyla ilgili son detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve emekli maaşları için belirleyici etken olacak olan enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. 2021'nin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını belirlendi. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 3'lük toplu sözleşme artışına eklenecek enflasyon farkını gösterecek. 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı, memur ve memur emeklilerine fark olarak ödenecek. Memur maaş artışı, ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine, emekli doktorların ilave ödemelerine etki edecek.

    SON DAKİKA! HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

    TÜFE'de 2021 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre %0.89, bir önceki yılın aralık ayına göre %6.39, bir önceki yılın aynı ayına göre %16.59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14.13 artış gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE haziranda yüzde 1,94; yıllık TÜFE ise yüzde 17,53 oldu. Buna göre maaşlarda belirleyici olan enflasyon oranı 1.94 artışla yüzde 17.53 oldu.

    Memur maaşları ve emekli maaşları (SSK-Bağ-Kur) 2021: Emekli, memur maaşı zammı ne kadar, zam oranı kaçMEMUR, EMEKLİ MAAŞLARI (SSK-Bağ-Kur) 2021

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayında maaşlara yansıyacak zam da ortaya çıkmış oldu. Memurlar 6 aylık fark olarak yüzde 5.45 oranında zam aldı. Emekliler ise yüzde 8.45 oranında zam almış oldu.

    Bağkur esnaf emeklisinin en düşük maaşı 2350 liraya çıktı. En düşük tarım emeklisi maaşı 1867 lira oldu. 2000 öncesi SSK'lı emekli 2625 liraya yükseldi. Emekli sandığı 3276 liraya çıktı.

    Memur maaşları ve emekli maaşları (SSK-Bağ-Kur) 2021: Emekli, memur maaşı zammı ne kadar, zam oranı kaç

    ENFLASYON RAKAMLARIYLA HANGİ KESİME NE ARTIŞI GELDİ?

    -13 milyon emeklinin maaşı artacak

    -3,5 milyon memura yeni maaş gelecek

    -Kıdem tazminatı tavanı yükselecek

    -Milyonlarca emekli ikinci ikramiyesini alacak

    -Yaşlılık aylığı artacak

    -Evde bakım maaşı yenilenecek

    -Engelli maaşı artırılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow