hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon yüzde kaç? Temmuz 2020 memur ve emekli zam oranı belli oldu!

    Enflasyon yüzde kaç Temmuz 2020 memur ve emekli zam oranı belli oldu
    expand

    2020 Haziran ayı enflasyon oranı açıklamasının ardından memur ve emekli Temmuz zammı belli oldu. Zamlı maaşlara yansıyacak oran enflasyon rakamları sonrasında şekillendi. Peki, enflasyon yüzde kaç, memur ve emekli zam oranı ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli ve memur zam oranı 2020 Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ortaya çıktı. Bu yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranı enflasyon farklı ile belirlendi. İşte TÜİK verilerine göre enflasyon rakamları ve emekli ile memura yansıyacak zam oranı…

    MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI TEMMUZ 2020

    TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, memur ve emekli maaşlarına ilk 6 ayda gerçekleşen enflasyon olan yüzde 5,75 oranında artış gelecek.

    Böylece Memur ve emeklilerin maaşlarında yüzde 1,75 enflasyon farkı oluşmuş oldu.

    HAZİRAN ENFLASYON ORANI YÜZDE KAÇ?

    Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda aylık bazda yüzde 1,13, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,69 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,62, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,17 oldu.

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, haziran ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11,88, yurt içi üretici fiyatları yüzde 7,74 arttı.

    Aylık bazda TÜFE yüzde 1,13, Yİ-ÜFE yüzde 0,69 artış gösterdi. TÜFE, haziranda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 5,75, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,62 yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yİ-ÜFE ise Aralık 2019'a göre yüzde 6,89, geçen yılın haziran ayına göre yüzde 6,17 arttı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow