hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlar

    TÜİK, Aralık ayı enflasyonunu yüzde 64,27 olarak açıkladı. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15,40 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaş artış oranının yüzde 25 olacağını açıkladı. Böylece en düşük memur maaşı 11.381 TL olurken en düşük emekli maaşı ise 4.375 TL oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklamasıyla enflasyon, Aralık 2022'de yıllık bazda yüzde 64,27 olurken, memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte alacağı zam 16,48 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise 6 aylık TÜFE'ye göre zam oranı 15,40 olarak belirlendi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum." dedi.

    Buna göre, en düşük memur maaşı 11 bin 381 lira, memur emeklisi aylığı 7 bin 597 lira ve en düşük emekli aylığı 4 bin 375 lira oldu.

    Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 6 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 16,39 olmuştu. Söz konusu maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor. Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı ortaya çıkarılıyor. Memurlar toplu sözleşme gereğince Ocak ayında yüzde 8 zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 7 alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlarCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlarCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlarCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlarCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlarCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlarCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte memur ve emeklinin alacağı zamlı maaşlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow