hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura ek zam ne kadar, yüzde kaç olacak? Memura seyyanen zam ve vergi muafiyeti olacak mı?

    Memura ek zam ne kadar, yüzde kaç olacak Memura seyyanen zam ve vergi muafiyeti olacak mı
    expand

    Asgari ücrete yapılan yüzde 50.54’lük artış sonrasında memura ek zam beklentisi oluşmuş ve bu konuyla ilgili sevindiren haber geçtiğiniz günlerde gelmişti. Ek zammın seyyanen zam ya da vergi muafiyeti şeklinde olması beklenirken konuyla ilgili ilk adım bugün atılıyor. Peki, memura ek zam ne kadar, yüzde kaç olacak? Seyyanen zam ve vergi muafiyeti olacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren zam oranı için bugün önemli bir görüşme gerçekleşecek. Asgari ücrette enflasyonun iki katına yakın yüzdesel bir artış gerçekleşmesinin ardından memur ve memur emeklisinde de beklenti oluşmuştu. Enflasyon zammına ek olarak seyyanen zam ya da vergi muafiyeti beklentisi içerisine giren memurlar için kritik görüşme bugün yapılacak.

    MEMURA EK ZAM NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bugün saat 16:00’da memurlara ek zam konusunda bir görüşme yapacak.

    Yaklaşık 18 milyon memur ve memur emeklisinin gündeminde yeni yıl zammı var. Ocak ayında memur ve memur emeklisine yapılacak zam tutarı, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranlarıyla netleşecek.

    Memur ve memur emeklilerine yapılacak ek zammın ise 15 Ocak'a kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

    Toplantı sonrası olası açıklama gelmesi durumunda CNN TÜRK ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

    Ek zam oranı için görülmeden çıkacak karar beklenirken zammın seyyanen zam ya da vergi muafiyeti şeklinde olacağı düşünülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow