hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! MB 2021 Ocak ayı faiz kararı yüzde kaç oldu?

    Son dakika Merkez Bankası faiz kararı açıklandı MB 2021 Ocak ayı faiz kararı yüzde kaç oldu
    expand
    KAYNAKAA

    Merkez Bankası faiz kararı 2021 Ocak ayı politika faizini gösterdi. PPK toplantısı öncesi AA Finans’ın beklenti anketi faizin sabit tutulacağı yönünde olmuştu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu, 2021 yılının ilk faiz kararı yüzde kaç olarak açıklandı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların merakla beklediği 2021 yılının ilk faiz kararı bugün açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın göreve gelişinin ardından açıklanacak olan üçüncü faiz kararı öncesi AA Finsans’ın beklenti anketi sonuçlandı. Peki, PPK Ocak ayı faiz kararı ne oldu?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI YÜZDE KAÇ?

    Para Politikası Kurulu toplantısı 21 Ocak 2021 Perşembe günü gerçekleştirildi. Buradan çıkacak karar ile 2021 yılının ilk politika faiz kararı belirlenmiş oldu. Bu karar Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın göreve gelişinin ardından açıklanacak olan üçüncü politika faizi oldu.

    Merkez Bankası 21 Ocak 2021 Perşembe günü açıkladığı kararında politika faizinin sabit tutulduğunu duyurdu. Bu kararla birlikte faizler yüzde 17'de sabit tutulmuş olduAA Finans'ın beklenti anketi de bu yönde sonuçlanmıştı.


    SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

    Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığı görevine getirilmesinin ardından Kasım ayındaki ilk toplantıda faiz kararı 475 baz puan artırılmış ve politika faizi 10,25’ten 15’e yükselmişti. Aralık ayındaki ikinci toplantıda ise 200 baz puan artırımı daha yapılmış ve politika faizi yüzde 15’ten yüzde 17’ye yükseltilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA FİNANS'IN FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu, TCMB'nin politika faizini sabit bırakacağını tahmin ediyor. Ankete katılan 34 ekonomistin 2'si 50 baz puan, 4'ü 100 baz puan artış beklerken, 28 ekonomist değişiklik olmayacağını tahmin ediyor. Geçen yılın son PPK toplantısında politika faizi yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow