hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Kasım 2020 faiz kararı ne olacak?

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak Kasım 2020 faiz kararı ne olacak
    expand

    Naci Ağbal’ın göreve gelişinin ardından ilk Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunan Ağbal, tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını belirtmişti. Peki, Merkez Bankası Kasım 2020 faiz kararı ne zaman açıklanacak, Para Politikası Kurulu ne zaman toplanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın faiz kararının açıklanacağı Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Naci Ağbal’ın MB Başkanlığı görevine gelişinin ardından ilk PPK toplantısında alınacak karar öncesi kurlarda olumlu hava seyrediyor. Peki, toplantı ne zaman olacak?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Aylık olarak gerçekleştirilen PPK toplantılarının takvimi Merkez Bankası tarafından yayınlanmıştı. Buna göre MB’nin kasım ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısı 19 Kasım’da gerçekleştirilecek. Dolayısıyla Merkez Bankası’nın faiz kararı 19 Kasım 2020 Perşembe günü açıklanacak.

    BEKLENTİLER 475 BAZ PUAN ARTACAĞI YÖNÜNDE

    AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi ise anketlerde TCMB'nin bu ayki toplantıda politika faizini medyan beklenti olarak 475 baz puan artırmasının beklendiğini ifade etti.

    Ekim ayında TCMB'nin politika faizine dokunmayarak sadece Geç Likidite Penceresi (GLP) faizini yüzde 14,75'e yükseltmesi, olumsuz piyasa tepkisine neden olduğunu ve dolar kurunun 8,50 seviyelerine kadar yükseldiğini hatırlatan Bürümcekçi, "TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın ilk mesajı PPK toplantısında gerekli politika kararlarının alınacağı yönünde olurken, gerek Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ve gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyona öncelik verileceği yönündeki açıklamaları, faiz artışının önünün açıldığını düşündürmüştü." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bürümcekçi, beklenen artışın dışında faiz koridorunun eski haline dönüp dönmeyeceği ve tüm fonlamanın haftalık repo faizinden yapılmaya başlanıp başlanmayacağının da takip edilen kararlar olacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow