hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? MB Eylül 2021 faiz kararı toplantısı hangi gün?

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak MB Eylül 2021 faiz kararı toplantısı hangi gün
    expand

    Merkez Bankası Eylül 2021 faiz kararı PPK toplantısı sonrasında açıklanacak. Döviz piyasasını ve bağlantılı diğer ürünleri de etkilemesi nedeniyle kararın hangi gün açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB Eylül 2021 faiz kararı ne olur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası her ay gerçekleştirdiği toplantılar ile faiz kararlarını duyuruyor. Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında açıklanacak karar ile Eylül ayındaki faizler ortaya çıkmış olacak. Peki, piyasaları etkileyecek toplantı hangi tarihte gerçekleşecek?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Merkez Bankası’nın toplantı takviminde yer alan bilgilere göre eylül ayı faiz kararının duyurulacağı toplantı 23 Eylül 2021 günü gerçekleştirilecek. Uzun süredir faizleri sabit seviyede tutan MB’nin dolardaki düşüş sonrası faiz indirimine gidip gitmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

    MB 2021 FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow