hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB Haziran 2021 faiz kararı ne olacak?

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak MB Haziran 2021 faiz kararı ne olacak
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım devam ederken faizlerdeki son durum merak konusu olmuştu. Yatırımcıların gözü döviz ve dövizle bağlantılı altın piyasasını da etkileyebilen kararda olacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, Haziran ayı Para Politikası Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ile birlikte Haziran ayında uygulanacak politika faizi ortaya çıkacak. Başkan Kavcıoğlu açıklamalarında enflasyon hedefleriyle hareket edeceklerini belirtmişti. Peki, PPK ne zaman toplanacak ve faizler hangi gün açıklanacak?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE OLACAK?

    MB’nin toplantı takviminde yer alan bilgilere göre Haziran ayında gerçekleştirilecek olan PPK toplantısı 17 Haziran’da yapılacak. Toplantı sonrasında faiz kararı da duyurulmuş olacak.

    2021’DE FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti. Mayıs ayında da yine faizler yüzde 19’da sabit bırakılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow