hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberleri... Merkez Bankası faiz kararı belli oldu! İşte MB 2021 haziran ayı faiz kararı

    Son dakika haberleri... Merkez Bankası faiz kararı belli oldu İşte MB 2021 haziran ayı faiz kararı
    expand

    Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı için gözler bugün Para Politikası Kurulu toplantısındaydı. Haziran 2021 faiz kararı ile ilgili TCMB'den beklenen açıklama geldi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte haziran ayı politika faizi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantıları ile Merkez Bankası’nın aldığı politika faizi kararı duyuruluyor. MB toplantıların hangi tarihte yapılacağını yıllık plan takviminde paylaşmıştı. Bu ayki toplantının 17 Haziran'da yapılacağı duyurulmuştu.

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

    PPK toplantı takviminde yer alan bilgilere göre haziran ayı toplantısı 17 Haziran 2021 Perşembe yani bugün yapıldı. Karar saat 14:00’te açıklandı.

    Merkez Banlası haziran ayı faizlerini de yüzde 19'da sabit tuttu.

    HAZİRAN 2021 FAİZ KARARI BELLİ OLDU

    Başkan Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon hedefli karar vermeye devam edeceklerini geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarında belirtmişti.

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti. Mayıs ayında da yine faizler yüzde 19’da sabit bırakılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayı faiz kararının ne olacağı ise bugün yapılan açıklama ile birlikte netleşmiş oldu. Merkez faizleri yüzde 19'da sabit tuttu. Kararın tüm detayları anda CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow