hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? MB PPK Temmuz 2021 toplantısı ayın kaçında?

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak MB PPK Temmuz 2021 toplantısı ayın kaçında
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı temmuz ayı politika faizini gösterecek. MB PPK toplantısı ile bu ay için geçerli olacak faiz kararı duyurulacak. Peki, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak, faiz kararı hangi gün açıklanacak? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantıları sonrasında faiz kararları duyuruluyor. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan toplantının tarihi 2021 yılı takvimi içerisinde paylaşılmıştı. Peki, faizlerde son durum ne, PPK toplantısı hangi gün yapılacak?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

    MB’nin 2021 yılı takviminde yer alan bilgilere göre PPK toplantısı 14 Temmuz’da gerçekleştirilecek. 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü faiz kararı duyurulmuş olacak.

    Geçtiğimiz süreçte yapılan açıklamalarda yıl sonu enflasyon hedefli kararların alınacağı belirtilmişti.

    2021 YILI FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti.

    Mayıs ayında da yine faizler yüzde 19’da sabit bırakılmıştı. Son olarak Haziran ayında açıklanan kararda da faizlerin yüzde 19’da sabit kalacağı duyurulmuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow