hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mayıs 2021 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! İşte MB politika faiz oranı

    Merkez Bankası faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Mayıs ayı faiz kararının açıklandığı dakikalarda politika faizinin hangi seviyede olacağı duyuruldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte Mayıs 2021 politika faizi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı Para Politikası Kurulu’nda alınan kararı gösterdi. Karar öncesi Şahap Kavcıoğlu’ndan önemli bir açıklama gelmişti. Yıl sonu enflasyon beklentisinin de yer aldığı açıklamada “Politika faizi, gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir.” denildi.

    2021 yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 12,2 seviyelerinde olduğunu belirten Kavcıoğlu, “Sıkı parasal duruş; enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve finansal piyasa gelişmeleri bağlamında dışsal ve geçici oynaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir.” İfadelerini kullandı.

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI... MAYIS AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantıları ve rapor takviminde yer alan bilgilere göre mayıs ayı faiz kararı 6 Mayıs 2021’de açıklandı.

    Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19'da sabit bıraktı.

    FAİZLERDE SON DURUM NE?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow