hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Son dakika... MB PPK Temmuz 2021 faiz kararı ne oldu?

    Merkez Bankası faiz kararı açıklandı Son dakika... MB PPK Temmuz 2021 faiz kararı ne oldu
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı Temmuz ayı politika faizi ile ilgili alınan kararı gösterdi. Uzun süredir politika faizini sabit tutan TCMB temmuz ayına ilişkin kararı bugün verdi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte 14 Temmuz 2021 MB PPK faiz kararı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın Temmuz ayı faiz kararındaydı. Bir süredir faizleri sabit seviyede tutan TCMB bugün Temmuz ayına ilişkin politika faizi kararını da duyurdu. İşte politika faizi kararlarında son durum…

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! İŞTE TEMMUZ 2021 FAİZİ

    MB’nin 2021 yılı takviminde yer alan bilgilere göre PPK toplantısı 14 Temmuz’da gerçekleştirildi. 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 14:00’te faiz kararı duyurulmuş oldu.

    Geçtiğimiz süreçte yapılan açıklamalarda yıl sonu enflasyon hedefli kararların alınacağı belirtilmişti. Bu kapsamda kararı verilecek olan politika faizi 14 Temmuz’da bir kez daha açıklandı.

    TCMB faizi yüzde 19'da sabit tuttu, faiz değiştirilmedi.

    2021 YILI FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayında da yine faizler yüzde 19’da sabit bırakılmıştı. Son olarak Haziran ayında açıklanan kararda da faizlerin yüzde 19’da sabit kalacağı duyurulmuştu.

    Faiz kararı sonrası ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında yer alacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow