hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Ocak 2022 MB faiz kararı ne olur?

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak Ocak 2022 MB faiz kararı ne olur
    expand

    Merkez Bankası ocak ayı PPK toplantısı sonrasında faiz kararı açıklanacak. 2022 yılının ilk faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu’nda olacak. Peki, Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Döviz kurları ve altın gibi yatırım araçlarını etkilemesi nedeniyle Merkez Bankası’nın ocak ayında açıklayacağı faiz kararı merak konusu oldu. Peki, bu yılın ilk kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

    OCAK 2022 MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre ocak ayındaki PPK toplantısı 20 Ocak 2022 Perşembe günü yapılacak. Karar aynı gün saat 14:00’te duyurulacak.

    Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı sistemine geçilmesinin ardından açıklanacak ilk faiz kararı için gözler toplantıda olacak.

    2021 YILINDAKİ FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

    Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Kasım ayında da faiz indirimini sürdüren TCMB 100 baz puan indirime gitti ve faizleri yüzde 15’e çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak Aralık ayında da faizlerin 100 baz puan indirilmesiyle birlikte faizler yüzde 14’e düşürülmüş oldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow