hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararını yarın kaçta açıklayacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta?

    Merkez Bankası faiz kararını yarın kaçta açıklayacak Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta
    expand

    Piyasaların gözü kulağı yarın toplantı yapacak olan Merkez Bankası'nda! Faizlerin artıp artmayacağı merak edilirken ‘Merkez Bankası faiz kararını yarın kaçta açıklayacak? Merkez Bankası toplantısı faiz kararı saati nedir?’ Soruları araştırılmaya başladı. İşte toplantıya dair detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalar gözümü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yarın yapacağı toplantıya çevirdi. Politika faiz kararının artıp artmayacağı ekonomi ile ilgilenenlerin odak noktasında yer aldı.

    Merkez Bankası faiz kararını yarın kaçta açıklayacak?

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplantısı 19 Kasım Perşembe günü toplanacak. Merkez Bankası'nın faiz kararı ise saat 14.00'te açıklanacak.

    Politika faizi ne demek?

    Merkez bankaları bankalara verdiği kısa vadeli borçların ve fazla likiditeyi çekmek amacıyla yaptığı borçlanmanın faiz oranını kendisi belirler. Bu faiz oranlarını belirleyerek iktisadi faaliyet ve fiyatlar genel seviyesini etkilemeyi amaçlar. Bu nedenle bu faiz oranına politika faizi denilmektedir. Merkez Bankasının kullandığı politika faiz oranı, bir hafta vadeli repo işlemlerinde uygulanan faiz oranıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow