hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Ocak 2022 faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Gözler PPK’da olacak

    Merkez Bankası Ocak 2022 faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak Gözler PPK’da olacak
    expand

    Merkez Bankası ocak ayı faiz kararı aynı zamanda 2022 yılının ilk faiz kararı olacak. TCMB’nin döviz kurlarında yaşanan gelişmeler sonrasında ocak ayında hangi kararı vereceği merak konusu olmuştu. Peki, PPK toplantısı hangi tarihte yapılacak, Merkez Bankası Ocak 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantıları ile politika faizini belirleyen Merkez Bankası, aralık ayında da faiz indirimine gitmişti. 100 baz puan indirilen faizler yüzde 15’ten yüzde 14’e çekilmişti. Peki, Ocak ayındaki karar ne olacak ve hangi tarihte açıklanacak?

    MERKEZ BANKASI OCAK 2022 FAİZ KARARI NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

    TCMB’nin Ocak ayında gerçekleştireceği PPK toplantısı 20 Ocak 2022 tarihinde yapılacak. Aynı gün saat 14:00’te faiz kararı açıklanacak. Bu karar 2022 yılının ilk faiz kararı olacak.

    2021 YILINDAKİ FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

    Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi. Ekim ayında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Kasım ayında da faiz indirimini sürdüren TCMB 100 baz puan indirime gitti ve faizleri yüzde 15’e çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak Aralık ayında da faizlerin 100 baz puan indirilmesiyle birlikte faizler yüzde 14’e düşürülmüş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow