Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE şubatta yükseldi

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE şubatta yükseldi

Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubat ayında bir önceki aya göre %2,33 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilgili göstergeleri yayımlayarak enflasyon dinamiklerine dair güncel verileri paylaştı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

TÜİK verilerine göre, genel TÜFE şubatta aylık bazda %2,33 artarken, bazı alt kategorilerde daha yüksek oranlar gözlendi:

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE: %2,79

Enerji, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE: %2,36

Haberlerimizi Google'da takip edin

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.

Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Enerji fiyatlarındaki artış: %3,58

Gıda ve alkolsüz içeceklerdeki yükseliş: %2,01

Enerji ve gıda dışı mallarda artış: %0,89

Hizmet sektöründeki fiyat artışı: %3,7

TÜFE'deki yükseliş, özellikle enerji ve hizmet sektörlerindeki artışlarla dikkat çekti. Enflasyon oranlarının sektörel bazda farklılık göstermesi, ekonomik dengeler üzerindeki etkileri açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber