Mevsim etkisinden arındırılmış fiyatlar enflasyonun altında kaldı

Mevsim etkisinden arındırılmış fiyatlar enflasyonun altında kaldı

Eylül ayında mevsim etkisinden arındırılmış tüketici fiyatları, açıklanan enflasyon oranının gerisinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Verilere göre, mevsim etkisinden arındırılmış tüketici fiyatları eylülde bir önceki aya kıyasla yüzde 2,71 oranında arttı. Bu oran, aylık enflasyon artış hızı olan yüzde 3,23’ün altında kaldı. Açıklanan enflasyon oranı, piyasa beklentisi olan yüzde 2,55’in ise üzerinde gerçekleşti.

ÇEKİRDEK ENFLASYON GÖSTERGELERİNDE YÜKSELİŞ

Mevsim etkisinden arındırılmış enerji, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE (B endeksi) yüzde 2,56 oranında artarken; işlenmemiş gıda, enerji, alkollü içkiler, tütün ve altın hariç TÜFE (C endeksi) yüzde 2,27 yükseldi. B endeksi yıllık bazda yüzde 1,69, C endeksi ise yüzde 3,22 olarak açıklandı.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber