Meyve ve sebzedeki fahiş fiyat artışına 42,3 milyon lira ceza

Meyve ve sebzedeki fahiş fiyat artışına 42,3 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 7 Nisan’daki toplantısında, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen ulusal zincir marketler ile sebze ve meyve toptancılığı yapan 60 işletmeye toplam 42,3 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, üretimden perakendeye kadar uzanan tüm tedarik zincirinin yakından izlendiği vurgulandı. Açıklamada, sebze ve meyve üreticilerinden başlayarak tedarikçiler ve perakendecilere kadar tüm aşamalarda fiyat hareketlerinin kontrol altında tutulduğu belirtildi.

Yetkililer, haksız fiyat artışlarına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi.

ÖNCEKİ TOPLANTIDA DA CEZA YAĞDI

Kurul, 3 Nisan’da gerçekleştirdiği önceki toplantısında da benzer ihlaller tespit etmişti. Bu kapsamda 183 işletmeye toplam 96,6 milyon lira idari para cezası uygulanmıştı.

Son kararlarla birlikte, kısa süre içinde kesilen toplam ceza tutarı dikkat çekici seviyelere ulaştı.

DENETİMLER SÜRECEK

Yetkililer, özellikle gıda sektöründe fiyat istikrarının korunması amacıyla denetimlerin artarak devam edeceğini belirtiyor. Fahiş fiyat uygulamalarına karşı hem saha denetimleri hem de veri analizleriyle sürecin yakından takip edildiği ifade ediliyor.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber