hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Michael Kors, Jimmy Choo’yu satın alıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Michael Kors Holdings, bugün dünyanın önde gelen lüks ayakkabı ve aksesuar markası Jimmy Choo'yu satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evrensel lüks moda markası Michael Kors Holdings Limited, bugün dünyanın önde gelen lüks ayakkabı ve aksesuar markası Jimmy Choo PLC'yi satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. İşlem şartları uyarınca, Jimmy Choo hissedarları yaklaşık 1.350 milyar dolarlık işletme değeri ile hisse başına 230 pence alacak. İşlem, Michael Kors ve Jimmy Choo'nun yönetim kurulları tarafından onaylandı.

    Kemal Kükrer Japonlara satılıyor

    Michael Kors'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su John D. Idol "Zengin bir tarihe sahip ve evrensel lüks bir çatıyı yöneten ikonik marka olan Jimmy Choo'nun devralımını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Jimmy Choo, cazibeli ve moda öncüsü ayakkabılarıyla dünya çapında bilinen önemli markaların arasında yer alıyor. Şirket, moda trendlerini belirlemede lider konumundadır. Yenilikçi tasarımları ve olağanüstü işçiliği ile dünyada yankı uyandıran Jimmy Choo'nun gelecekte anlamlı bir büyüme için hazır olduğuna ve şirketimizin Jimmy Choo'nun son 20 yılda oluşturduğu güçlü marka değerini desteklemeye kararlı olduğuna inanıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

    John D. Idol, "Pierre Denis, Jimmy Choo'nun İcra Kurulu Sorumlusu olarak görevine devam edecek. Şirketi 2012 yılından bu yana yöneten Jimmy Choo, yıllık % 11'lik satış büyümesi yaşadı. Pierre 25 yıldan fazla deneyimi ve küresel lüks moda markalarına güçlü bir performans getiriyor. Buna ek olarak, kreatif direktör Sandra Choi, şirketteki yaratıcı ve tasarım ekiplerini yönetmeye devam edecektir. Sandra, kuruluşundan bu yana Jimmy Choo ile birlikte çalışıyor ve 2013'ten beri tek kreatif direktördür. Çığır açan vizyonu ve moda sanatı ile, gerçekten ikonik ve uluslararası düzeyde tanınmış lüks bir marka yarattı. Bay Denis, Bayan Choi ve yüksek derecede yetenekli yönetim kadrosu çok büyük bir iş çıkardı ve bu liderlik sürekliliği Jimmy Choo'nun DNA'sının muhafaza edilmesini sağlayarak markayı küresel olarak büyütmeye devam etmemizi sağlıyor.’’ diye devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Michael Kors'un Onursal Başkanı ve Baş Yaratıcı Görevlisi Michael Kors, "Jimmy Choo, ayırt edici ayakkabı, çanta ve diğer aksesuarlar sunan birinci sınıf bir lüks moda evidir. Jimmy Choo tasarımlarının büyüleyici stilini ve trend belirleyici niteliğini takdir ediyoruz. Jimmy Choo'yu lüks grubumuza girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

    Jimmy Choo'nun CEO'su Pierre Denis, "Yönetim ekibimizin, Jimmy Choo'ya liderlik etme ve şirketimiz için böylesine heyecan verici bir dönemin başına başkanlık etmesi ayrıcalıktır. Önümüzdeki yıllarda aktarılabilecek çok şey olacağına inanıyoruz. İkonik markamızı daha da geliştirmemiz için Michael Kors Holdings Limited'teki liderler ve ekiple yakın işbirliği yapmayı bekliyoruz. İki şirketimiz de aynı tarz vizyonu ve trend önderliğini paylaşıyor. Bizim lüks mirasımız Jimmy Choo'nun temel yapısıdır ve biz marka vizyonumuzu tüketicilere global olarak sunmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkonik ve Güçlü Lüks Marka

    Jimmy Choo, güçlendirilmiş cazibe hissi ve eğlenceli ruhu sunan lüks bir aksesuar markasıdır. 1996'da kuruluşundan bu yana, şirket benzersiz marka DNA'sının kalbinde lüks ayakkabılarla ayırt edici, büyüleyici ve moda öncüsü ürünler sunuyor. Marka, global lüks tüketiciye hitap eden bir atölye olarak başladı ve ünlüler, kraliyet ailesi, müzisyenler ve devlet başkanları da dahil olmak üzere dünya çapında stil simgeleri ile popüler olmaya devam ediyor. Koleksiyonlar, daha geniş bir kitleye hitap eden ikonik zamansız ürünlerin bir karışımını ve moda trend öncülerini evrensel olarak hedefleyen yenilikçi ürünler sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jimmy Choo, 560 çok markalı mağazada ve 60'ı aşkın franchise mağazası ile dünyanın önde gelen yerlerinde başarılı ve dengeli bir dağıtım ağına sahiptir. Şirketin Avrupa, Orta Doğu, Amerika ve Asya'da güçlü bir yapısı vardır. Buna ek olarak, son yıllarda Jimmy Choo güçlü bir gelir artışına sahip olarak, online platformda önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ediyor.

    Şirket ayrıca aksesuarlar ve erkek ayakkabıları konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Marka, erkek ayakkabıları konusunda da öncü konumda. Unisex bir ürün portföyünü perakende satış mağazalarına entegre eden Jimmy Choo, bu hızla büyüyen iş alanından ek bir değer elde etmeyi umuyor.

    Stratejik Gerekçe

    Jimmy Choo'nun satın alınmasının aşağıdakileri de içeren bir dizi fayda sağlamaları bekleniyor:

    Jimmy Choo'nun satışlarını 1 milyar dolara çıkarma fırsatı

    Daha fazla ürün çeşitlendirmesine sahip daha dengeli bir portföy

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çekici ve büyüyen lüks ayakkabı segmentinde gelişmiş konumlandırma

    Erkeklerin lüks ayakkabı kategorisinde büyüme fırsatı

    Lüks aksesuar pazarında daha da genişleme

    Küresel pazara, özellikle Asya'daki hızlı büyüyen pazara daha etkin entegrasyon

    Uzun vadeli operasyonel sinerji yaratma potansiyeli

    Ödeme Detayları

    İşlem, bir finansman şartına tabi değildir. Michael Kors, JP Morgan Chase Bank, N.A. ve Goldman Sachs Bank USA'dan köprü finansmanı sağladı ve böylece işlemin tamamlanması için Birleşik Devletler'in Devralma Yasası'nın belirli fon gereksinimlerini karşılandı. Michael Kors, JAB Luxury GmbH, Jimmy Choo müdürleri ve Sandra Choi'den topladığı% 69.21 oranındaki hisseyi temsil eden Jimmy Choo hisselerinin işlemlerini desteklemek üzere geri çevrilmez taahhütlerini aldı.

    Mali Hususlar

    Michael Kors Holdings Limited, devralımın şirketin ekonomik değerini artırdığına ve uzun vadeli hissedarların değerini artırdıracağına inanıyor. Satın alımın, 2020 mali yılında GAAP bazında artması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow