hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nakdi ücret desteği (ücretsiz izin maaşı) ne zaman bitiyor, süresi uzatılacak mı?

    Nakdi ücret desteği (ücretsiz izin maaşı) ne zaman bitiyor, süresi uzatılacak mı
    expand

    Ücretsiz izin maaş desteği olarak da bilinen nakdi ücret desteği ile ilgili uzatma kararı geçtiğimiz günlerde verilmişti. Kısa çalışma ödeneğininse Mart ayı itibariyle sona erecek olması nedeniyle nakdi ücret desteğinin hangi tarihte tamamlanacağı merak konusu oldu. Peki, ücretsiz izin maaş desteği yani nakdi ücret desteği ne zaman bitiyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında uygulanan ücretsiz izne çıkarılan işçiye verilen nakdi ücret desteği ödemelerinde 2 aylık uzatma kararı gelmişti. Uzatma kararının ardından ödemelerin hangi tarihte sona ereceği merak konusu oldu.

    Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin mart ayı itibariyle tamamlanacağını belirtti. Peki, nakdi ücret desteği hangi tarihte sonlanacak?

    ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI, NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

    Normal şartlarda 17 Mart’ta sona erecek olan nakdi ücret desteği ödemeleri 2 ay daha uzatıldı. Bu kapsamda yeni bir uzatma kararı alınmaması durumunda ücretsiz izin maaş desteği ödemeleri 17 Mayıs’ta sona erecek.

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri arasında yer alan nakdi ücret desteğinde işverenin ücretsiz izne çıkardığı çalışan aylık olarak nakdi ücret yardımı alabiliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow