hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-devlet “Ne zaman emekli olurum?” hizmeti SGK emeklilik yaşı hesaplama yapılabiliyor

    e-devlet “Ne zaman emekli olurum” hizmeti SGK emeklilik yaşı hesaplama yapılabiliyor
    expand

    Emeklilik için gün sayan binlerce kişi “ne zaman emekli olurum?” sorusunun yanıtı e-devlet ve SGK üzerinden öğrenebiliyor. Emeklilik yaşı hesaplama işlemleri ile vatandaşlar kaç yaşında emekli maaşı alabileceklerini öğrenebiliyor. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilmek için gerekli bilgilerin girilmesi yeterli…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ne zaman emekli olurum?” uygulaması 2020 yılında da emeklilik yaşını merak eden kişiler tarafından kullanılıyor. Doğum tarihi, prim ödeme gün sayısı, cinsiyet ve 3600 günün doldurulduğu tarih gibi bilgilerin istendiği uygulamada tüm bilgiler girildikten sonra kişinin ne zaman emekli olacağı açıklanıyor.

    EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR?

    Yaş hesaplamak için kişiden istenen bilgiler şöyle; cinsiyet bilgisi (kadın ve erkekte emeklilik yaşı farklı olduğu için), malüliyet bilgisi, erken yaşlanma bilgisi, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayısı, varsa diğer sandıklara ait gün sayısı, yine varsa askerlik gün sayısı, fiili gün sayısı, varsa yurtdışı gün sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih.

    Bu bilgiler girildikten sonra ‘gönder’ tuşuna basıldığı takdirde kişinin ne zaman emekli olacağı bilgisi sistem tarafından otomatik olarak hesaplanıyor ve sonuç kişiye aktarılıyor.

    SGK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ...

    E DEVLET "NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM" HİZMETİ DEVREDE

    E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra hizmete başlama yılınızı ve resimdeki güvenlik kodunu girebilir ve sorgulama yapabilirsiniz. Burada kaç yaşında ve kaç günden emekli olabileceğiniz bilgileri size sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E DEVLET NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow