hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ne zaman emekli olurum? SGK emeklilik yaşı hesaplama sayfası

    Ne zaman emekli olurum SGK emeklilik yaşı hesaplama sayfası
    expand

    Ne zaman emekli olurum? sorusunun cevabı, iş hayatına atılan ve pirim ödemeye başlayan hemen her çalışanın en temel soruların arasında yer alıyor. Emeklilik tarihini öğrenmek isteyenler, SGK tarafından hazırlanan hesaplama sayfası sayesinde “Ne zaman ekli olurum?” sorusuna cevap alıyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ne zaman emekli olurum?” SGK tarafından hazırlanan emeklilik yaşı hesaplama sayfası sayesinde çalışanlar en çok merak ettikleri bu sorunun cevabını bulabiliyor. Emeklilik tarihini öğrenmek isteyenler; ilk pirim ödeme tarihi, toplam pirim gün sayısı ve 3600 pirim günü tarihleri ile emekli olacakları tarihi hesaplayabiliyorlar.

    İŞTE SGK EMEKLİ YAŞI HESAPLAMA SAYFASI

    EMEKLİ ZAMMI

    SSK ve Bağ- Kur emeklileri için de 2019 yılı ilk 6 ayı için zam oranı yaklaşık yüzde 10,20 oldu. Yapılan zamlar sonrası en düşük memur maaşı 3 bin 468 liraya yükselirken; en düşük emekli maaşı ise 2 bin 379 lira oldu.

    EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI

    Tüm emekliler temmuzda zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. Ancak enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağı kesin.

    MEMURLAR YÜZDE 5 ZAM ALACAK

    Memurlar için yapılan toplu sözleşmede temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow